7 Mayıs 2015 Perşembe

Krem Peynirli Karışık Pide













 Bu tarifi ilk kez kahvaltı için hazırladım. Krem peynir ve tereyağı o kadar çok yakışmış ki çok lezzetli bir sos oluşmuş hamurun tabanında.  Ve kenarlarındaki kaşar dolgularının içi boşalıp çıtır halka oluşuyor. İnce açılmış hamurla çok hafif ve lezzetli bir tarif :)

Pizza Hamuru Malzemeleri:

  • 400 gr ekmeklik un
  • 1 cup su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 21 gr yaş maya
Tüm hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun. Hamuru 1,5 - 2 saat dinlendirin. Eğer ekmeklik un kullandıysanız muhteşem güzel bir hamur olacaktır ve 5 katına kadar kabarır. Doğrusu ben hayran kaldım bu hamura diğer unlarla hazırladığım hamurlardan sonra :) Tam pizzacılar gibi havada esnetmelik oldu.
Fotoğraftaki pizza orta boydur. İki yumurta büyüklüğünde hamur parçası alıp tepsiden 2 cm taşacak şekilde açın.



İç Harcı İçin:
  • Krem Peynir (Ben Pınar kullandım)
  • Soğan
  • Yeşil biber
  • Kırmızı biber
  • Mantar
  • Domates
  • Sucuk
  • Sosis
  • Kaşar peynir
Tüm malzemeleri istediğiniz boyutlarda doğrayın. Açtığınız hamurun kenarlarına rendelenmiş kaşar koyup içe doğru kıvırın. Hamurun üzerine 5 tatlı kaşığı kadar krem peyniri aralıklı olarak bırakın. Daha sonra doğranmış ve tuzlanmış malzemeleri hamurun üzerine döşeyin. Hamurun kenarlarına yumurta sürüp susam serpebilirsiniz. İsteğe bağlı üzerine birkaç parça tereyağı bırakabilirsiniz. 200 C turbo fırına sürün ve kenarları kızarıp sebzeler piştikten sonra fırından alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpin tekrar fırına sürün. Kaşar eriyince fırından alıp servis edebilirsiniz.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder