Bu tarifi ilk kez kahvaltı için hazırladım. Krem peynir ve tereyağı o kadar çok yakışmış ki çok lezzetli bir sos oluşmuş hamurun tabanında. Ve kenarlarındaki kaşar dolgularının içi boşalıp çıtır halka oluşuyor. İnce açılmış hamurla çok hafif ve lezzetli bir tarif :)
Pizza Hamuru Malzemeleri:
- 400 gr ekmeklik un
- 1 cup su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 21 gr yaş maya
Tüm hamur malzemelerini geniş bir kaba alıp yoğurun. Hamuru 1,5 - 2 saat dinlendirin. Eğer ekmeklik un kullandıysanız muhteşem güzel bir hamur olacaktır ve 5 katına kadar kabarır. Doğrusu ben hayran kaldım bu hamura diğer unlarla hazırladığım hamurlardan sonra :) Tam pizzacılar gibi havada esnetmelik oldu.
Fotoğraftaki pizza orta boydur. İki yumurta büyüklüğünde hamur parçası alıp tepsiden 2 cm taşacak şekilde açın.
İç Harcı İçin:
- Krem Peynir (Ben Pınar kullandım)
- Soğan
- Yeşil biber
- Kırmızı biber
- Mantar
- Domates
- Sucuk
- Sosis
- Kaşar peynir
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder