10 Mayıs 2015 Pazar

Çilek Soslu Çikolata Pudingli Tart


Bu tarifi oluşturmadan önce çilek ve çikolatanın birbirini bu kadar güzel dengelediğini bilmiyordum. Çilekli dondurmadan ve meyveli pastalardan hoşlanmazdım zaten. Öyle ki tartı yediğim anda çocukken teyzemin Almanya'dan getirdiği ve yemek için en sona bıraktığım çilek dolgulu çikolataları hatırlatmasına rağmen ben çok sevdim. Umarım sizde deneyip beğenirsiniz :)

Tart hamuru için malzemeler:

  • 200 gr un
  • 75 gr toz şeker
  • 120 gr soğuk tereyağı
  • 3 yumurta sarısı
Buzlukta yarım saat soğutulmuş tereyağı, un ve şekeri mutfak robotunda kum haline gelene kadar karıştırın. Üzerine yumurta sarılarını da ekleyip hamur toplanana kadar yeniden karıştırın. Hamuru tezgahın üzerinde toparlayıp tereyağı erimeden strech film ile sarıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş hamuru hafif unlanmış tezgahta yarım cm kalınlığında açın ve kullanacağınız kalıbın tabanına göre kesip kalıba yerleştirin. Kalan hamuru da aynı kalınlıkta açıp 2-2,5 cm genişliğinde şeritler kesip kalıbın kenarlarına yerleştirin. Bu aşamada hızlı davranmanız gerekir. Ve 1 saat daha dinlendirmek için buz dolabına bırakın. 180 C ısınmış fırında hamur hafif kızarana kadar pişirin. dikkat edeceğiniz nokta hamuru fırına sürmeden önce tabanına çatalla birkaç delik açmanız.


Çikolatalı Puding:

  • 3 y. k. un (tepeleme)
  • 1 y. k. mısır nişastası (silme)
  • 2 cup (480 ml) süt
  • 3 y. k. şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket vanilya
  • 1/2 y. k. tereyağı
  • 60 gr bitter çikolata
Sütten 1/2 cup kadar ayırıp kalanını bir tencerede kısık ateşte ısınmaya bırakın. Ayırdınız süt, yumurta, nişasta, ve unu ayrı bir kapta çırpın. Süt, parmağınızı henüz yakacak dereceye gelince karışımı yavaş yavaş süte döküp bir yandan da çırpın. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Biraz koyulaşmaya başlayınca şeker ve vanilyayı ekleyin. Krema koyulaşıp kaynamadan ocaktan alın ve tereyağını karıştırıp eritin. Çikolatayı benmari usulü eritip kremaya karıştırın. Pudingimiz hazır. en ufak bir topaklanma olmayacağı için blenderdan geçirmenize de gerek kalmaz.


Çilek sosu için malzemeler:

  • 300 gr çilek
  • 1/2 cup toz şeker
Çilekleri blenderda çekip püre haline getirin. Sos tenceresine püreyi ve şekeri alıp kısık ateşte sadece fazla suyu kaybolana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. (Dilerseniz sos sıcakken çilekli toz jöle karıştırabilirsiniz. Bu sosun tart üzerinde daha sağlam durmasını sağlar.)

Çikolatalı puding tarifini sütlüler kısmından bulabilirsiniz.

Birleşme zamanı :)
Pişen tart hamurunun üzerine pudingi yayın. Üzerine çilek sosunu da döküp yayın. Dilerseniz eritilmiş çikolatayı fırça ile yağlı kağıda sürdükten sonra yeniden donan çikolataları süsleme için kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder