18 Ağustos 2015 Salı

Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Pasta / Raspberry and White Chocolate Cake


Şimdiye kadar yaptığım tüm pastalarda başlangıçta bir umutsuzluk yaşadım. Her şeyin mükemmel olmasını istediğimden midir bilmiyorum en ufak olumsuzluk bile moralimi bozmaya yetiyor. Ama çok şükür sonuçlardan hep memnun kaldım, çevremdekiler de öyle :)
En çok sıkıntı yaşadığım şey sıcaklardan dolayı pastanın kreması oldu. Çok çabuk eriyor ve bozulmakta gözü var. Ama sonunda buzluğa koyup çıkararak sonunda çıktık işin içinden, zaten bir gün içinde de bitti pastam. Lafı çok uzatmadan pastaya geçeceğim çünkü biraz uzun sürebilir.


 Frambuazlı Pasta Keki

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 1/2 cup toz şeker
  • 2 avuç frambuaz
  • Vanilya
En başta tüm malzemeleri ikiye bölün. Çünkü pasta kekini iki seferde pişireceğiz. Tabii eğer iki kelepçeli kalıbınız varsa daha şanslısınız; tek seferde pişirebilirsiniz. Bu tarif 18 cm lik kelepçeli kalıp için uygundur. 
İki yumurtanın akını ve sarısını iki ayrı çırpma kabına alın. 1/4 cup şekerin bir kısmını yumurta sarılarına ekleyip köpürüp beyazlaşana kadar çırpın. Üç kez elenmiş un ve nişastanın bir kısmını da ekleyip çırpmaya devam edin. 

(Bu karışıma ne kadar çok un-nişasta karışımı ekleyebilirseniz o kadar iyi çünkü yumurta akını karıştırırken üzerine kalan un-nişastayı ekleyip karıştıracağız ve bu işlemi yaparken yumurta akı bir miktar sönüyor. Sönmeyi en aza indirmek için daha çok toz halindeki malzemeleri yumurta sarısına eklemeye çalışıyoruz.)

Yumurta akına bir çimdik tuz atıp çırpmaya başlayın. Köpürüp kar gibi olana kadar kalan şekeri üç seferde ekleyip çırpın. 

Şimdi elimizde; kar gibi yumurta akı - yumurta sarısı, un, nişasta karışımı - artan un, nişasta karışımı var. Spatula ile tüm malzemeleri alttan üste doğru köpüğünü söndürmeden karıştırın. Kek karışımımız hazır. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını YAĞLAMAYIN. (Çünkü kek piştikten sonra kenarlardan tutunarak sönmesini engelleyecek.) Kek karışımını kalıba boşaltın. Üzerine istediğiniz kadar frambuaz parçaları atın ve bıçak yardımıyla parçaları içe doğru itin. 170 derecede önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin. Pişen keki kalıbıyla birlikte ters çevirin ve soğuduktan sonra kalıbından çıkarın. Diğer keki de aynı işlemleri tekrarlayarak pişirin. Kekler soğuduktan sonra düzgün bir şekilde ikiye bölüp kullanabilirsiniz ya da daha kalın katlar isterseniz yarım ölçü kek daha pişirebilirsiniz.



Frambuaz Sosu

Malzemeler:
  • 3 yemek kaşığı frambuaz reçeli
  • 3/4 cup su
  • 5 gr (3 çay kaşığı) Dr. Oetker tart jöle
Tüm malzemeleri sos tenceresinde karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. (Bu sosu pastayı kremalarken hazırlamanız yeterlidir çünkü bekletmeden keke dökülmesi gerekir.)

Pastacı Kreması

Malzemeler:
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta
Pastacı kremasının hazırlanışını buradan bulabilirsiniz.

Beyaz Çikolatalı Frambuazlı Krema

Malzemeler:

  • 200 ml krema (çok soğuk)
  • 2 avuç kadar beyaz parça çikolata
  • 3 tatlı kaşığı frambuaz reçeli
Kremayı yüksek devirde kabarana kadar çırpın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip reçelle birlikte kremaya ekleyip çırpın. Tamamen karışınca buzdolabında yarım saat bekletip kullanabilirsiniz.
        
 Kolay gelsin :')

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder