Bu esmer, aslında tarifini bulutağacı'dan aldığım 'Gateau Fondant Au Chocolate' diye şatafatlı bir ismi olan Fondan Kek. Ama ben bu tarifi yarım ölçü yapmak için yola çıkıp, sonunda ortaya böyle bir Brownie çıkardım. Gerçekten hayatımda yediğim en güzel kendinden ıslak yoğun çikolatalı kekti. Tatlı ve çikolatayla arası pek olmayan eşim bile bayıldı. Eşim demişken, an itibariyle 1 günlük asker :( Onu çok sevdiğimi bir kez de buradan söylemek istiyorum -çünkü mesajdan artık sıkılmış olabilir :)-
Artık tarife geçelim mi?
Malzemeler:
- 3 küçük yumurta
- 150 gr damla çikolata
- 100 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 4/5 su bardağı toz şeker
- Bir tutam tuz
Çikolata ve tereyağını benmari usulü karıştırarak eritin. Şekeri de ekleyip karıştırıp ılımasını bekleyin.
Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyip mikserle iyice çırpın. Un ve tuzu ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını yağlayın. Karışımı kalıba boşaltıp 200 C ısınmış fırında 15-17 dk pişirin. Fırından çıkardığınız keki ılıdıktan sonra kalıbından çıkarın. Dilerseniz soğuduktan sonra süt kreması ve vişne sosu ile servis edin.
Krema ve hafif ekşi tat veren vişne sos, kekin yoğun çikolata tadını hafifletecektir, tabii tercihe göre :)
Vişne Sos
Malzemeler:
- 250 gr çekirdeği ayıklanmış vişne
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
Kolay gelsin :')
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder