8 Ağustos 2015 Cumartesi

Zeytinli Pide

 Bugün kol böreği yapmak için kolları sıvadım. İki tepsi ıspanaklı kol böreği yaptıktan sonra artan hamurdan ortaya çıkanlar bu güzeller işte :) Eğer peynirli, hafif acılı çıtır pide seviyorsanız ve kolay olsun istiyorsanız bu tarif tam da size göre.

Pide Hamuru

Malzemeler: 
  • 4 cup ekmeklik un
  • 21 gr yaş maya
  • 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 3 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • Yeterince su
Tüm malzemeleri ve yumurta akını yoğurma kabına alıp pürüzsüz olana kadar yoğurun. Çok sert olmayan ele hafif yapışan bir hamur elde edeceksiniz. (Ben genelde tüm malzemeler birbirine karıştığı zaman hamuru tezgahta ezerek ve yuvarlayarak yoğuruyorum). 1.5 saat bekletip mayalanmasını sağlayın. Mayalandıktan sonra istediğiniz büyüklükte hamur alıp mekik şeklinde açın. Harç malzemelerini doğrayıp pidelerin üzerine serin. Kenarlarını içe doğru katlayıp uçlarını birbirine yapıştırın. Açıklık kalmamasına özen gösterin. 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine tereyağı parçacıkları koyarak servis edin.

İç Harcı

Malzemeler:
  • 1 orta boy soğan
  • 100 gr yağlı salamur peynir
  • 5-6 adet zeytin
  • 1 kaşık tereyağı
  • Pul biber
Not: İç harcı iki adet orta boy pide içindir.

Kolay gelsin :")





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder