10 Mayıs 2015 Pazar

Beşamel Soslu Mantarlı Makarna


Bu öğleden sonra yada akşam sofrasına hazırlayabileceğiniz kolay ve lezzetli bir tarif. Beşamel sos seviyorsanız soya sosunun sebzelerin lezzetini bir tık artırdığı bu tarifi denemenizi öneririm. Hatta dilerseniz soteye küçük tavuk parçaları da ekleyebilirsiniz :)  Bu arada çanakların boyutları neden farklı derseniz eşim ve benimle orantılılar :))

Malzemeler:
  • 1/4 paket yassı spagetti
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy kapya biber
  • 6-7 adet orta boy mantar
  • 1 yemek k. tereyağı
  • 1 tatlı k. zeytinyağı
  • 1 yemek k. soya sosu
  • tuz
Makarnayı bir tencerede haşlarken sebzeleri kavuralım. Tüm sebzeleri fotoğraftaki gibi iri iri doğrayın. Yüksek ateşte iyice ısınmış wok tavaya atın. Yakmadan birkaç tur çevirdikten sonra zeytinyağını ekleyin. Çok az yağda sebzeler ölmeden ve suyunu dışarı vermeden kavurun. Sebzeler biraz kavrulunca tuzunu ve soya sosunu ekleyin. Soya sosunun da tuzlu olduğunu unutmayın. Soya sosunu yakmadan bikaç tur çevirdikten sonra ocaktan alın.




Beşamel sosu:

  • 1 yemek k. tereyağı
  • 1 yemek k. un
  • 1 cup (240 ml) süt
  • tuz
  • karabiber
Tereyağını sos tenceresine alın ve kısık ateşte eritin. Unu ekleyip topaklanmadan birkaç kez çevirerek kavrulmasını sağlayın. Üzerine süt, tuz ve karabiber ekleyip çırpın. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Ben beşamel sosun yoğun olmasındansa daha akıcı olmasını tercih ediyorum. Yemeğimiz zaten makarnalı olduğu için fazla koyu olmasına gerek yok.


Birleşme Zamanı :)
Makarna haşlanınca suyunu süzün ve fırın kaplarına dilediğiniz kadar paylaştırın. Makarnaların yapışmaması için aralarına tereyağı parçaları bırakın. Makarnanın üzerine soteyi paylaştırın. Sotenin üzerine de beşamel sosu paylaştırın. Son olarak dilediğiniz kadar rendelenmiş kaşar peynir serpip 180 C ısınmış fırına sürün. Kaşarlar eriyince fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder